tiistai 24. syyskuuta 2013

Heipähei Suomenmaa

Viimeisiä Suomen kuulumisia onkin hyvä päivitellä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Sunnuntai ja maanantai ovat kuluneet lähinnä viime hetken matkavalmisteluiden merkeissä. Ja flunssasta toipuessa. Viime päivien matkavalmisteluihin on kuulunut muun muassa matkalaukkujen pakkaus, niiden tarkka punnitseminen (että pysytään painorajoissa) ja tavaroiden pieni karsinta, jossa siskoni osoittautui paljon paremmaksi kuin minä. (En millään tahtonut luopua talvitakistani.) Loppujen lopuksi minulla on nyt kaksi noin 22,5 kiloista järkälettä, jotka kuitenkin onneksi liikuvat suhteellisen ketterästi.

Melkein valmista..:)


Olen saanut kavereilta useamman selvitymispaketin, joiden avulla toivottavasti selviän ainakin pari kuukautta. Kun mukaan lasketaan myös äidiltä saadut ja itse ostetut selvitymistarvikkeet, saldona on neljä levyä Fazerin sinistä, yksi rasia Fazerin konvehteja kaksi Suomi-suklaapatukkaa, kolme pussia ja kaksi rasiaa salmiakkia, neljä pussia ja yksi pötkö lakritsia, hapankorppuja, näkkileipää, ruisleipää, kolme pussia ksylitolpurkkaa, neljä rasiaa mythoneita, kaksi rasiaa läkerol-pastilleja, kaksi valokuvakokoelmaa perheestä ja kavereista, pari kirjaa, hammasharja ja nuottipaperia. (Huh, toivottavasti kaikki tuli mainittua.)
Pari ensimmäistä selvitymispakettia
Maanantaina kävin vaihtamassa rahaa oikeaan valuuttaan (Japanin jeni), shoppailin itselleni sakset, pienen ompelusetin, mynthoneita ja pari muuta pikkutavaraa. Tajusin myös tehdä tilapäisen muuttoilmoituksen maistraatille. Illalla näin kavereita ja sain ajatukset mukavasti pois lähtövalmisteluista pariksi tunniksi. Koska minulla ei muutenkaan ole ollut ongelmia matkatavaroiden kanssa, sain vielä yhden selviytymispaketin, mutta sekin saatiin ängettyä mukaan:) Viimeisen Suomen illan kunniaksi syötiin perheen kanssa lettuja ja vattuhilloa sekä käytiin saunassa. 

Tuleva lentoseikkailuni on seuraava. Lennän ensin Frankfurtiin, jossa odotan neljä ja puoli tuntia. Sitten lennän Tokioon mukavat 11 tuntia ja toivottavasti myös nukun lentokoneessa. Olen Tokiossa aamulla hieman ennen kahdeksaa (Japanin aikaa). Tokion vaihto jännittää minua hieman, sillä vaihtoaikaa on vain kaksi tuntia ja tässä ajassa minun pitäisi päästä maahan ja saada itselleni ulkomaalaiskortti, jonka saamiseen voi kuulemman mennä parikin tuntia. Lisäksi en vielä voinut tehdä Tokio-Sendai-lennon lähtöselvitystä, sillä lentoon on liikaa aikaa. Yritän järjestellä asian jo Frankfurtissa, mutta jos se ei onnistu, joudun tekemään myös lähtöselvityksen tuon parin tunnin aikana. Jännittää.

Minä lähden maailmalle. Suomi, nähdään vuoden päästä!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti