keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Merii kurisumasu!


Jouluterveiset täältä Sendaista! Kuten monet ovat ehkä kuulleetkin, ei joulu täällä Japanissa ole mitenkään iso juttu. Keskusta on kyllä täynnä jouluvaloja ja kaupat soittavat amerikkalaisia joululaujuja sekä myyvät joulukrääsää, mutta mitään syvällistä ei voi havaita. Joulu on täysin kaupallinen.

Myös oma joulun viettoni on tänä vuonna hieman erilainen. Viimeiset neljä päivää olin suunnistuskerhon talvileirillä Nikkossa ja eilen jouluaattona olin sitten takaisin kotona vähän ennen kymmentä illalla. Vielä pari tuntia skypetystä perheen kanssa ja nukkumaan, voisi joulun kai huonomminkin viettää. Joulupäivät olen kivasti jumissa labrassa, sillä koska joulua ei juuri vietetä, ovat 25. ja 26. ihan normaaleja työpäiviä. Tavallisia luentoja ei sentään ole.

Illalla olisi tarkoitus keittää riisipuuroa, syödä pipareita, juoda glögiä ja kuunnella Rajattoman joululauluja. Glögi ja piparit ovat Suomesta, mutta riisipuuron keitän ihan tavallisesta täällä myytävästä riisistä. Puuro onnistuu, kokeiltu on! Joulumieltäni on myös kohottanut se, että löysin Sendain keskustasta kaupan, jossa myydään kahvia ja kaikkea syötävää ympäri maailman. Arvatkaapa kuka bongasi pipareita ja Marianne-karkkeja! Ostin. Piparivarastot kunnossa. Joulu on pelastettu. Maassa rauha. Rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti