sunnuntai 10. elokuuta 2014

Tähtijuhla Tanabata

Japanissa on taifuunikausi alkanut. Tänään aamulla yksi iski Honshun (pääsaaren) länsiosiin ja vettä tuli siellä kai jotain metrin luokkaa. Täälläkin on satanut ihan kivasti ja nyt illemmalla on tuullut vähän, mutta ei kuitenkaan läheskään yhtä paljon kuin etelämpänä. Tällä viikolla on muutenkin satanut tosi paljon. Se on ollut toisaalta kiva, sillä ilma on viilennyt vähän. Toisaalta olen kastunut pyörän selässä pari kertaa ihan kunnolla.

Selkeitäkin päiviä oli kuitenkin alkuviikosta. Tämä oli onni, sillä koko Sendai oli täksi viikoksi virittäytynyt festivaalitunnelmaan Sendain tunnetuinta festivaalia, Tanabataa varten. Keskustan ostoskadut oli vuorattu täyteen koristeita ja Kotodai-puistossa oli taas valtava määrä festarikojuja. Koristeita oli paikoitellen jopa liikaa sillä ostoskadulla ei aina nähnyt kunnolla eteensä. Myös valtava ihmismäärä keskustassa ei yhtään auttanut asiaa. Oli kuitenkin aika hauskaa puikkelehtia paperisuikaleiden välissä ja yrittää nähdä missä määränpää on.
Paperisuikalekoristeita
Yksityiskohtia

Japanilaisen perinteen mukaan Tanabatan aikana kirjoitetaan paperilapulle toive, joka sitten kiinnitetään bambunoksaan roikkumaan. Sopivaa bambua en valitettavasti onnistunut kuvaamaan joten metsästin tällaisen kuvan internetin syövereistä.
Tanabatabambu
Tiistai-iltana järjestettiin myös ilotulitus festivaalin kunniaksi. Itse en täällä aikaisemmin vielä ilotulituksia ollut nähnyt, sillä ne eivät kuulu paikalliseen uuteen vuoteen ja ovat lähinnä isojen festivaalien hienoa ekstraa. Itselläni kävi ilotulituksien kannalta aika hyvä tuuri, sillä ne näkyivät hyvin yhdeksännessä kerroksessa sijaitsevan huoneeni ikkunasta ja parvekkeelta ja aloitinkin niiden katselemisen juuri sieltä. Halusin kuitenkin myös jalkautua paikallisten pariin, joten suuntasin matkani Hirose-joen rantaan mihin suunnilleen puoli Sendaita oli kokoontunut. Selvästi yli puolella tytöistä oli päällään yukata ja aika monilla pojillakin oli. Ilma oli vielä pimeälläkin kuuma ja ties kuinka kostea ja voin vain kuvitella millainen hiki kaikilla noilla yukataan vyötetyillä oli.
Ilotulitus ja kuu parvekkeelta
Joen rannassa oli tungosta, joten porukka leiriytyi läheiselle parkkipaikalle.
Ilotulitus oli hienoin näkemäni. En ole kyllä montaa nähnytkään, mutta rahaa ei ainakaan tässä oltu säästelty. Yritin kovasti saada otettua valokuvia, mutta se osoittautui turhan vaikeaksi vanhalla kehnolla (mutta kauan ja hyvin palvelleelle) kameralleni. Ottamani videot olivat kuitenkin vähän parempia  (tai sitten ei) ja niiltä välittyy tunnella ehkä muutenkin paremmin.

Bambukuvan lähde: http://web-japan.org/kidsweb/manga/0707/

2 kommenttia:

  1. Aika huikeita ilotulituksia! :3 En muista myöskään noin hienoja nähneeni Suomessa.

    VastaaPoista
  2. Eikö? Ja tota jatku puolitoista tuntia...

    VastaaPoista